• Home
  • Știri
  • Hăncescu (FSLI): În mintea unora, profesorii ar trebui să protesteze în august, când e vacanță. Protestăm acum, că a ajuns cuţitul la os

Hăncescu (FSLI): În mintea unora, profesorii ar trebui să protesteze în august, când e vacanță. Protestăm acum, că a ajuns cuţitul la os

greva invatamant

Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu a declarat marţi despre o prelungire a grevei pe mai multe săptămâni că nu este exclus, dacă guvernul vine cu astfel de propuneri aşa cum s-a întâmplat până acum. Până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil de către oameni, a mai spus reprezentantul sindicatelor.

Simion Hăncescu a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, dacă există riscul ca greva din educaţie să se preungească pe mai multe săptămâni.

”Nu este exclus, dacă guvernul vine cu astfel de propuneri aşa cum s-a întâmplat până acum, este evident că riscul este major şi este într-adevăr într-un moment nedorit. Sunt şi unii care au sugerat să protestăm în vacanţă. În mintea unora, să protestăm în iulie, august, când lumea e în concediu. Uite, protestăm acum pentru că a ajuns cuţitul la os şi chiar ne-au luat de proşti, vă spun cu toată răspunderea”, a spus Hăncescu, potrivit news.ro.

Preşedintele FSLI a precizat că ”până în momentul de faţă nu s-a conturat nimic acceptabil de către oameni”.

”Noi avem un mandat foarte clar şi îl repet, dacă Guvernul va veni cu un act normativ prin care să acorde o mărire în avans, care să acopere rata inflaţiei şi în acel act normativ să scrie negru pe alb ceea ce au scos din legea educaţiei, şi anume grila de salarizare se va construi pornind de la principiul că profesorul debutant va avea salariul mediu pe economie, nu se va opri nimic”, a mai explicat Simion Hăncescu.

Despre riscul ca examenele finale să fie amânate, reprezentantul FSLI a spus: ”Din păcate e posibil, totul depinde de Guvern”.

Parteneri