Hunor: „2018 trebuie să fie anul dialogului. Dacă va fi redus la folclor, mâncat fasole și dansat în piața publică …”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, vrea ca 2018 sa fie un an al dialogului intre romani si maghiari. „Trecutul nu il putem imparti, dar macar sa ne gandim la viitor”, spune acesta.

Declaratiile au fost facute intr-un interviu acordat, joi, Europa FM, in care Hunor a fost intrebat despre semnaturile date de UDMR pentru sustinerea autonomiei Tinutului Secuiesc si care au starnit ingrijorare.

„Nu e nimic in plus, in programele noastre politice din 1993 si pana acum, toate aceste forme de autonomie sunt publice”, a comentat liderul UDMR, potrivit ziare.com

Distribuie prietenilor

Intrebat de ce face toate aceste actiuni, din moment ce toti liderii politici romani spun ca nu e posibila autonomia, la fel si Constitutia, Kelemen Hunor a negat: „Nu, Constitutia nu spune asa ceva”.

„Dezideratele mari, daca nu sunt atinse, trebuie spuse de fiecare data, trebuie cautate argumente si parteneri”, a mai explicat acesta.

Liderul UDMR a vorbit si despre acest an special, in care sarbatorim Centenarul.

„2018 trebuie sa fie anul dialogului. Daca 2018 va fi redus la folclor, la mancat fasole si la cantat si dansat in piata publica, imi pare rau, e o greseala (…) Pana acum, da (asa a fost – n.red.). E nevoie de mult mai mult. Trecutul nu il putem imparti, dar macar sa ne gandim la viitor (…).