• Home
  • Știri
  • Hunor: „Bugetul pe 2024 este catastrofal. Au uitat să introducă banii pentru 26 de spitale care sunt în programul BEI”

Hunor: „Bugetul pe 2024 este catastrofal. Au uitat să introducă banii pentru 26 de spitale care sunt în programul BEI”

kelemen hunor

Kelemen Hunor spune că bugetul pe anul 2024 este catastrofal, că a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș iar liberalii nu ar trebui să fie uimiți pentru că acesta este de la PNL.

„Au uitat să introducă banii pentru 26 de spitale care sunt în programul BEI, în iunie am aprobat, a fost propunerea noastră pentru a construi, a extinde, a moderniza 26 de spitale. Acum apare în bugetul pentru 2024 cu zero lei”, a spus Kelemen Hunor, la Digi24, potrivit b1tv.ro.

Acesta a spus că nu înțelege vociferările din PNL și exprimarea unor așa zise temeri privind creșterea de taxe și impozite.

“PNL a făcut bugetul. Ministrul de Finanțe, dacă știu bine, dacă nu s-a întâmplat ceva în ultimele ore și zile, e de la PNL. Adică să fii uimit, după ce ai trimis un buget catastrofal în Parlament… Ce să vă spun? Au uitat să introducă banii pentru 26 de spitale care sunt în programul BEI, în iunie am aprobat, a fost propunerea noastră pentru a construi, a extinde, a moderniza 26 de spitale. Acum apare în bugetul pentru 2024 cu zero lei. Și să spui că e un buget catastrofal… Au dreptate, dar ei l-au făcut.

Mai e o chestiune. Nu în buget, ci în „trenuleț”, că au lucrat mai „mișto”. În ordonanța „trenuleț” au introdus pentru prima dată pentru foarte mulți ani, pentru că noi am luptat ani de zile să rămână impozitele pe venit la autoritatea locală, anul viitor, în 2024, aproape 12 miliarde rămân la nivel național. Nu vor ajunge banii la primării, cu toate că acele impozite pe venit, pe pensii, pe dividende și așa mai departe ar fi trebuit să meargă către bugetele locale. Brusc, în ordonanța „trenuleț” au introdus că nu se repartizează, rămân la bugetul central făcut de PNL, de domnul ministru Boloș”.

Parteneri