• Home
  • Prima
  • Hunor participă la consultările cu premierul. Estimează şi care ar fi data alegerilor locale

Hunor participă la consultările cu premierul. Estimează şi care ar fi data alegerilor locale

hunor 1

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat vineri, că va participa la consultările cu premierul interimar, Ludovic Orban, pe tema stabilirii datei alegerilor locale, apreciind că o variantă agreată de Uniune se referă la perioada 24 mai – 21 iunie.

„Am primit şi eu, în această dimineaţă, invitaţia am zis că voi fi acolo marţi, la ora 17.00, şi aştept să văd şi eu propunerea celor de la AEP. Noi, până atunci, sigur, vom analiza cum am mers în 2016, cum au fost alegerile. (…) Datele tehnice nu se schimbă în mod substanţial. Să vedem dacă trebuie ceva îmbunătăţit în privinţa datei alegerilor. Cea mai apropiată dată când pot fi organizate alegerile locale este 24 mai şi cel mai târziu 21 iunie. După 21 iunie am depăşi mandatul de patru ani al celor din autorităţile locale. Deci rămân aceste variante 24 mai, 14 iunie sau 21 iunie”, a explicat liderul UDMR, pentru Agerpres.

El a atras atenţia că alegerile locale nu se pot organiza nici pe 30 mai, nici pe 7 iunie, fiindcă atunci sunt Rusaliile catolice şi apoi Rusaliile ortodoxe.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a transmis, vineri, o invitaţie către liderii partidelor parlamentare la consultări în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din 2020 şi a măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a acestora.

Parteneri