Huțucă (PNL): „O veste excelentă pentru dobrogeni şi pentru românii care merg la mare: nu vor mai plăti taxă la podurile dunărene!”

 

Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege care anulează taxa peste podurile dunărene, a anunţat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă. Votul final aparţine plenului Camerei Deputaţilor, cameră decizională.

Proiectul de lege este iniţiat de 3 ani şi vine să anuleze o taxă considerată discriminatorie, mai ales de locuitorii judeţelor Constanţa şi Tulcea, dar şi de operatorii economici.

„Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege pe care l-am depus în urma cu trei ani, care anulează taxa peste podurile dunărene. Acest lucru reprezintă o veste foarte bună atât pentru dobrogenii care folosesc foarte des aceste treceri cât şi pentru românii care merg la mare”, a transmis Huţucă, potrivit adevarul.ro.

Președintele PNL Constanța susține că taxa peste podurile dunărene era „una discriminatorie”, care nu s-ar fi justificat, deoarece şoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naţionale

„Nu este corect ca unii români să plătească suplimentar aceeaşi taxă! Românii care trec peste podurile Cernavodă – Feteşti şi Vadu Oii-Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din raţiuni pur financiare”, a explicat liderul liberal.

Deputatul liberal arată că eliminarea taxei va ajuta antreprenorii români, în special pe cei dobrogeni, dar şi consumatorii din întreaga ţară.