• Home
  • Știri
  • ÎCCJ a respins recursul în casaţie formulat de Sorin Oprescu, condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare

ÎCCJ a respins recursul în casaţie formulat de Sorin Oprescu, condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare

sorin oprescu 800x450 1

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins recursul în casaţie formulat de fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare pentru mai multe fapte de corupţie.

ÎCCJ a anunţat că recursul în casaţie a fost respins ca nefondat.

“Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Albu Romeo, Popa Bogdan Cornel, Şupeală Florin, Oprescu Sorin-Mircea, Bengalici Claudiu şi Niţă Ion împotriva deciziei penale nr. 575/A din data de 13 mai 2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală. Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanţei, potrivit news.ro.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, în 13 mai 2022, la zece ani şi opt luni de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie, după ce a primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, care la rândul său este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi din dosar, şi care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipiului Bucureşti.

Parteneri