Idei de jocuri pe care le poți juca cu copilul tău într-o zi caniculară

Pentru că a sosit vara, iată că s-au anunțat deja temperaturi ridicate, care nu îți vor permite să ieși afară pe timpul zilei pentru a îți duce copilul la locul de joacă. Totuși, acest lucru nu vă oprește să vă jucați împreună și să îl ajuți să învețe și să descopere lucruri noi. Există o mulțime de activități pe care le puteți face în casă, așa că nu te descuraja.

Iată câteva idei de jocuri pe care le poți juca cu copilul tău într-o zi caniculară:

 

  • Construiți

 

Distribuie prietenilor

Nu ai nevoie de lucruri complicate sau de materiale greu de găsit pentru a putea face acest lucru. Puteți construi împreună un mic orășel folosind role de carton și hârtie, colorate în diferite modele și să faceți și o competiție. De exemplu, cine construiește cea mai înaltă clădire poate fi câștigătorul jocului.

  •  Jocuri educative

Cu o consolă de jocuri educative cu siguranță vei capta atenția celui mic. Nu doar că este distractivă, dar îl va ajuta și să învețe anumite lucruri importante, precum culorile, animalele domestice și sălbatice și multe alte lucruri captivante. În plus, rolul jocului în dezvoltarea personalității copilului este foarte important, așa că nu ezita să acorzi atenție acestui aspect.

 

  • Jucați cărți

 

Jocul de cărți poate fi o provocare pentru cei mici atunci când vine vorba de a le antrena mintea. Ai nevoie doar de un pachet de cărți și un joc care să îi capteze atenția. De exemplu, puteți alege macao, kems, război sau tabinet. O altă alternativă ar fi să încercați împreună UNO. Este foarte asemănător cu macao, însă diferă în ceea ce privește desginul cărților și anumite mișcări.

 

  • Faceți un puzzle

 

Ajută-ți copilul să-și exerseze partea creativă și să învețe să rezolve probleme realizând un puzzle. Poți alege tu unul dintr-un hypermakret sau poți merge împreună cu micuțul și să îl lași pe el să aleagă exact ceea ce își dorește. Dacă vreți să fiți inventivi, puteți găsi împreună o poză interesantă pe care să o decupați ca pe un puzzle. Poate dura mai mult timp, însă va fi distractiv să faceți acest lucru.

 

  • Invățați să faceți origami

 

Majoritatea copiilor au învățat atunci când erau mici să facă origami. Le antrenează mintea, îi ține ocupați și vor obține și rezultate extraordinare cu care să se poată mândri la final. Exista pe internet o mulțime de tutoriale pentru diferite modele, așa că nu ezitați și apucați-vă de treabă! 

 

  • Boardgames sau jocuri de familie

 

 Pentru a îi dezvolta latura socială si pentru a îl ajuta să comunice ușor cu cei din jur, jucați-vă împreună jocuri interactive și competitive care să vă pună mintea la contribuție. Puteți alege dintr-o mulțime de variante interesante si ușoare precum remi, Nu te supăra frate, jenga și multe altele.

 

  • Bowling de interior

 

Multă lume este de părere ca bowlingul este un joc interesant, de precizie, amuzant și pe care să îl poți juca alături de familie și de prieteni. De ce să nu creezi propria pistă chiar la tine acasă, pe gresie sau pe covor? Fă acest lucru cu cel mic și cu siguranță o să fiți încântați de rezultatul final. Aveți nevoie doar de câteva sticle de aceeași dimensiune și de o bilă pe care o puteți confecționa din scotch. După ce ați obținut aceste lucruri, competiția poate începe!

Se anunță o vară cu vreme caniculară, iar pentru sanatatea ta și a copilului tău este indicat să rămâneți în casă pe timpul zilei, cel puțin până după-amiază. Pentru a păstra atmosfera plăcută și pentru ca cel mic să nu se plictisească, jocurile educative vor fi întotdeauna o soluție.

Sursa foto: pexels.com/ro