Idei practice pentru a lucra acasă în pandemie și post-pandemie

Din ce în ce mai mulți oameni aleg munca de acasă din cauza periculosului Sars-Cov-2. Totuși, demersul acesta poate fi mai complicat decât pare la prima vedere, mai ales pentru aceia care au copii mici.

Iată doar câteva idei pe care le poți pune în practică pentru a continua rutina de birou în cel mai bun mod posibil chiar dacă lucrezi de acasă.

  1. Definește clar care va fi spațiul de lucru
Distribuie prietenilor

Unde îți vei înființa biroul de acasă?

Ca să muncești eficient ideal este ca să îți creezi un spațiu practic și confortabil, bine luminat și dotat cu mobilierul potrivit.

  1. Ordinea, foarte importantă când lucrezi de acasă

Hârtii, dosare, cărți, pixuri, markere, telefon, tabletă, laptop, mouse…

Este esențial să menții zona de lucru bine organizată, astfel încât să fie un loc plăcut pentru a sta acolo minim 6 – 8 ore pe zi. Rezervă-ți cinci minute după-amiaza pentru a face ordine, așa încât să nu mai pierzi vremea a doua zi dimineața, recomandă specialiștii.

Stabilește-ți un program strict de lucru și respectă-l!

O rutină zilnică va face mai ușoară separarea activității profesionale desfășurate de acasă de viață personală.

Atenție însă! S-a observat că aceia care lucrează de acasă tind să lucreze mult mai multe ore decât se recomandă. Este important să menținem o rutină sănătoasă și să definim bine aceste ore de program

Menține comunicarea virtuală cu șefii și colegii de serviciu

Conversația cu alți profesioniști, colaboratori și clienți este benefică. Această practică poate ajuta la menținerea unui ritm productiv de muncă și la evitarea senzației de izolare, de singurătate profundă.

Revoluția muncii la distanță se face și cu ajutorul soluțiilor erp

Acronimul ERP înseamnă „Enterprise Resource Planning”, adică un sistem de management integrat. Această tehnologie ajută conducerea companiei să îmbunătățească procesele interne și să integreze activitățile diferitelor sectoare, precum ar fi vânzările, finanțele, inventarul și resursele umane.

Prin centralizarea informațiilor pe o singură platformă, fluxul de date corporative devine mai fluid și este ușor de distribuit. În același timp, aceste soluții elimină duplicarea informațiilor.

Rezultatul este accesul la informații valoroase care contribuie la luarea de decizii solide.

Pentru o planificare eficientă soluțiile erp 2020 pot ca să fie de mare ajutor mai ales când lucrezi de acasă. Dacă ești angajat, dar și antreprenor!

Cum anume?

Pentru a păstra productivitatea angajaților, firmele trebuie să pună în aplicare instrumente și politici care să le permită lucrătorilor aflați la domiciliu să colaboreze fără efort cu echipele interne, să creeze fluxuri de lucru colaborative în cadrul sistemelor de tip erp, să instruiască angajații în noile procese și protocoale de securitate.

Va trebui ca personalul ce lucrează la distanță să poată accesa în siguranță sistemele ERP prin VPN sau un portal bazat pe web, iar configurațiile pentru asistența IT de la distanță să fie actualizate și testate.

Avantajul incontestabil este acela că diferitele soluții ERP bazate pe cloud sunt din start proiectate pentru a fi accesate de la distanță. Sunt instrumente informatice moderne care oferă scalabilitate imediată și flexibilitate, de aceea sunt ideale pentru afacerile care vor deveni din ce în ce mai digitalizate în pandemie, dar mai ales post-pandemie.

Automatizarea procesele de business și fluxurile de lucru sunt elemente esențiale pentru a crea eficiența operațională necesară într-un mediu de lucru la distanță.

Firmele vor fi obligate de realitatea unui nou mediu economic ca să ia în considerare adoptarea de tehnologii precum inteligența artificială pentru a ajuta la automatizarea funcțiilor depozitelor, precum ar fi primirea, returnarea și procesarea comenzilor.

Cosmo Consult este o companie care te poate ajuta și pe tine în acest sens, dacă ești antreprenor. Simplifică managementul echipei tale de la distanță în 2020. Alege Microsoft 365 pentru a răspunde noilor provocări globale, comunică și desfășoară-ți activitatea pandemie și post-pandemie în siguranță deplină.

Ia legătura cu specialiștii Cosmo Consult chiar azi!