Ilie Năstase, condamnat la închisoare. Reacţia tenismenului

 

Ilie Năstase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 1. Fostul tenismen este acuzat de sustragere de la prelevarea de probe. Decizia nu este definitivă, notează RTV.NET.
Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4:45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, lui Năstase i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care fostul tenismen a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.
Ilie Năstase a refuzat să-i fie recoltate probe biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de mostre biologice.
După câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea fără permis un scuter.
Dosarul lui Ilie Năstase a fost trimis în instanţă în decembrie 2018, iar la primul termen al procesului el a cerut să fie judecat prin procedura simplificată, recunoscându-şi faptele.
„Regret foarte mult situaţia. Am şi eu o familie, copii şi regret”, le-a spus Ilie Năstase magistraţilor.

Într-o inervenție televizată la B1TV fostul sportiv a susținut că o să respecte decizia instanței și nu va face apel.

Distribuie prietenilor

„Eu am recunoscut. Atât a cerut avocata mea și atât am primit. O să respectăm decizia. Noi nu facem apel. Nu este vorba de cazier. Numai dacă e fraudă economică. Nu o să treacă că am fost condamnat penal”, a spus Ilie Năastase la postul de televiziune B1TV, potrivit stiripesurse.ro.