• Home
  • Prima
  • Imagini copleșitoare cu pompieri, după stingerea incendiului de la Rafinăria Petromidia

Imagini copleșitoare cu pompieri, după stingerea incendiului de la Rafinăria Petromidia

pompier

Imagini copleșitoare au fost publicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, vineri, după anihilarea incendiului de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Fotografiile izbânzii, publicate pe pagina de facebook a instituției arată bucuria, dar și efortul uriaș depus de pompieri, pentru reușită.pompier 1

„În jur de 120 de pompieri, din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene, au intervenit astăzi la incendiul izbucnit la ora 12:16, la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.
pompier 2În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, primele echipaje de pompieri au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.
Planul Roșu de Intervenție a fost activat imediat după primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns.
pompier 3Deși prioritatea echipajelor de intervenție a fost căutarea și salvarea persoanelor surprinse de incendiu, în mai puțin de 1 oră, salvatorii au localizat incendiul.
Cu toate acestea, 8 echipaje de pompieri din județele Călărași, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea au venit în sprijinul colegilor constănțeni.
pompier 4În total au fost dislocate 14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 3 Autocamioane de intervenție, 4 motopompe de mică și mare capacitate, 1 autospecială CBRN, 1 autospecială transport victime multiple, 1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă, 6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor, 6 ambulanțe ale SAJ Constanța și 2 elicoptere SMURD.
Din nefericire, în ciuda tuturor eforturilor salvatorilor, 1 persoană a fost găsită decedată, iar alte 5 persoane au fost rănite.
Deși incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum, în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, reiterăm faptul că în toată această perioadă, siguranța cetățenilor nu a fost pusă nicio clipă în pericol”, scrie IGSU, pe pagina de socializare, alăturând textului mai multe fotografii.

AMPress

Parteneri