AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Importanța asigurărilor de răspunderi civile profesionale. Polițe pe care trebuie să le ai ca să-ți protejezi afacerea sau jobul

”A greși e omenește”, spune o vorbă din popor și este normal să fie așa, având în vedere că erorile în viața profesională sunt des întâlnite și pot apărea din varii motive, fie din neștiință, neatenție ori omisiune. Oricare ar fi motivul, greșelile sunt inevitabile, însă consecințele lor pot pleca de la inofensiv la extraordinar de grav. 

 

Luând în considerare acest aspect și ținând cont de faptul că mai devreme sau mai târziu oricine poate cădea victimă a propriilor greșeli în activitatea pe care o desfășoară, soluția cea mai la îndemână este o asigurare de răspundere civilă profesională.

 

Ca urmare a unor erori apărute în munca pe care o prestează, un profesionist se poate lovi pe parcursul vieții de daune materiale sau cheltuieli de judecată ce pot apărea în urma unor litigii, cheltuieli aferente vătămărilor corporale, în urma unui incident de producerea căruia este vinovat, sau orice fel de alte cheltuieli și daune provenite în urma unor greșeli din sfera profesională. Și pe lângă faptul că aceste sume ajunge uneori la sume foarte mari, care vor fi cu greu suportate de cel în cauză, pierderile în urma unor incidente grave se pot solda chiar cu intrarea în faliment a afacerii pe care o gestionează. 

 

Răspunderea civilă se referă la responsabilitatea pe care o avem față de terțe persoane pentru care sau împreună cu care ne desfășurăm activitatea și prestăm servicii. Pentru că legăturile și interacțiunile profesionale sunt extraordinar de importante și nicio activitatea nu se poate desfășura fără ele, trebuie să fim pregătiți pentru cazurile în care unele incidente apărute din erori sau omisiuni ne pot afecta întreaga activitate profesională. Și pentru a afla care este asigurarea de răspundere civilă cea mai potrivită pentru activitatea sau meseria pe care o practici, cel mai indicat este să apelezi la un broker asigurari, care va ști să-și facă oferta cea mai potrivită pentru necesitățile tale.

 

Câteva tipuri de asigurări de răspundere civilă profesională

 

Asigurarea de răspundere civilă pentru prestatorii de servicii. Atunci când achiziționezi un serviciu sau un produs sau atunci când vinzi, o caracteristică importantă și o nevoie în sine este aceea ca recepția produselor sau a serviciilor să fie făcută fără probleme. Cel mai frecvent, aceste situații se regăsesc în cazul atelierelor de producție, în cazul construcțiilor și amenajărilor interioare, în cazul spălătoriilor și curățătoriilor sau în cazul atelierelor de reparații. Acestea sunt doar câteva dintre situațiile pe care o asigurare de răspundere civilă le poate acoperi.

Asigurarea de răspundere civilă angajator – angajați. La locul de muncă există o serie de regulamente de protecția și medicina muncii care trebuie respectate, în funcție de specificul fiecărei meserii. Pentru situațiile în care angajatul suferă un accident în timpul programului există asigurarea de răspundere civilă pentru angajați, care acoperă cheltuielile neprevăzute care apar în astfel de situații.

Asigurarea de răspundere civilă pentru producători. Oricât de mult ne-am strădui să creăm produse care să nu lezeze în niciun fel sănătatea celorlalți, există și situații în care lucrurile pot sta diferit. Acest tip de asigurare se adresează producătorilor care oferă produse ce pot crea prejudicii utilizatorilor și care trebuie să plătească despăgubiri clienților.

Asigurarea de răspundere civilă chiriaș – proprietar. Acest tip de asigurare se poate acoperi răspunderea atât din partea chiriașului față de proprietar, cât și invers și este utilă în situațiile în care apar daune sau deteriorări la nivelul spațiilor închiriate și exploatate.

Așadar, asigurările de răspunderi civile profesionale protejează afaceri, dar protejează în același timp și relațiile dintre oameni. Și pentru că, în multe situații, scuzele nu sunt suficiente, mai ales în caz de vătămare corporală sau alte incidente grave, o asigurare de răspundere te ajută să-și păstrezi relațiile profesionale și să eviți situațiile neplăcute în care poți fi implicat.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!