În această noapte, Super Luna Albastră Sângerie! Lumea trece prin cumpene, oamenii devin, din ei înșiși, alții

Suntem, în această noapte, de 31 ianuarie, martorii unui fenomen rar, cu totul special, alimentând spaime, curiozități, superstiții! O super Lună albastră – sângerie.
Evenimentul combină trei fenomene în același timp. O super lună, sângerie și eclipsă totală de lună, fenomen care se petrece pentru prima oară în 150 de ani, potrivit NASA.
Luna va avea dimensiuni colosale, va fi cu 14% mai mare decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât în mod normal.
Este super Lună fiindcă va fi foarte aproape de Pământ, iar asta se poate fiindcă orbita lunii este ovală, nu rotundă.
A doua parte a spectacolului este culoarea sa. I se spune și albastră fiindcă este a doua lună plină din luna aceasta!
Ea nu este albastră, de fapt. Doar că luna plină va coincide și cu eclipsa totală lunară, fenomen care poartă denumirea de ”lună sângerie”.
Se petrece atunci când Pământul este poziționat între Soare și Lună, determinând lumina solară să treacă prin atmosferă, care va filtra lumina albastră, rămânând doar portocaliul și roșul.
Cele trei evenimente astrale se petrec toate într-un spectacol ceresc total în data de 31 ianuarie, scrie doctorulzilei.ro. Fenomenul este asociat de vraci și cititori în astre, clipelor în care lumea trece prin cumpene, oamenii devin din ei înșiși, alții. E, în superstiții, noaptea când ”viețile se răsucesc pe un mosor al destinului”.
Mădălina Stoica, AMPress