AM Press Logo
Muzeul Pietrei

În Germania, peste 100 de morți și 1300 de persoane dispărute, în urma inundațiilor. Președintele Iohannis transmite condoleanțe

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanțe președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Aproximativ 1.300 de persoane sunt dispărute, iar numărul morților a ajuns la 103, după ce viituri puternice au inundat orașe și sate întregi din vestul și sudul Germaniei.

Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică și recuperare ușoară celor afectați, informează Administrația Prezidențială.

„Am aflat cu tristețe despre inundațiile catastrofale care au provocat pagube uriașe în vestul Germaniei în ultimele zile, soldate cu regretabile pierderi de vieți omenești, sute de persoane dispărute sau rănite, precum și importante pagube materiale.
În aceste momente de grea încercare pentru poporul german, doresc să adresez, în numele meu și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică și recuperare ușoară celor afectați. Exprim, pe această cale, solidaritatea și compasiunea deplină ale României și ale românilor cu Germania și încrederea în puterea de refacere a comunităților greu lovite.”, se arată în mesajul președintelui României.

AMPress

Foto – Profimedia

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!