În România, 15 cazuri de infectare cu Omicron, variantă de 70 de ori mai infecţioasă decât Delta

Au fost confirmate în România încă două cazuri de infectare cu Omicron, astfel că până acum sunt deja 15 cazuri confirmate cu noua variantă extrem de contagioasă.

O femeie de 65 de ani şi un bărbat de 67 de ani din judeţul Braşov au aflat că s-au infectat cu Omicron după ce au fost în Nigeria. Cei doi sunt izolaţi la domiciliu. Au schema completă de vaccinare, iar starea lor de sănătate este bună, notează stiri.tvr.ro.

Deşi pare mai puţin severă, varianta Omicron e de 70 de ori mai infecţioasă decât Delta, arată un studiu din Hong Kong. Pericolul este, aşadar, semnificativ, iar noua tulpină poate îmbolnăvi rapid mult mai multe persoane.

Distribuie prietenilor

În România, încep deja clasicele aglomerări din această perioadă. Peste o sută de mii de oameni au revenit acasă din străinătate şi urmează întâlniri cu rudele şi prietenii şi multe evenimente.

Medicii ne sfătuiesc să evităm zonele supraaglomerate şi să purtăm masca şi în spaţiile închise în care suntem singuri, cum ar fi liftul, ca să nu inspirăm din aer particule virale.

Un geam deschis, chiar dacă temperaturile au scăzut simţitor, ne poate ajuta să ne ferim de virus.
Moderna a anunţat că doza sa de booster, de 50 de micrograme, a crescut de 37 de ori nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantei omicron, iar doza de 100 de micrograme – de 83 de ori.