Inaugurată cu fast zilele trecute, în prezenţa premierului, bursa de pește de la Tulcea a fost închisă

Bursa de peşte inaugurată cu mare fast la începutul săptămânii de prim ministrul Viorica Dăncilă și de ministrul Agriculturii Petre Daea și-a închis porțile pentru tranzacții, cel puțin până în luna iunie.

Dar, imediat după plecarea oficialilor, bursa s-a închis. Potrivit stiri.tvr.ro, iată și explicația, dată prin telefon de Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerț agroalimentar Unirea: „Procedura de proiect a fost lichidată pe data de 22.03. Am făcut și atunci același lucru – am adus pește, l-am plimbat pe linia tehnologică, a funcționat, l-am vândut”.

Testarea instalaţiilor era obligatorie, altfel se pierdeau fondurile europene alocate bursei.

Distribuie prietenilor

„Inaugurarea s-a făcut pentru că a existat o obligație de la finanțator, pentru că altfel exista riscul să se plătească niște penalități. Ea este încheiată, s-au făcut toate probele tehnologice și s-a inaugurat tocmai pentru a se vedea dacă poate funcționa în ansamblul care a fost creat în această zonă. Și s-a făcut, cum se spune, o repetiție, o verificare a funcționării ei din punct de vedere tehnic”, a declarat Grigore Baboianu, directorul Bursei de Pește din Tulcea pentru PressHub.ro.
Acum, la sediul bursei, doar câțiva paznici vin la program.