Încă un copil a fost internat la terapie intensivă în urma COVID-19

Un adolescent care ar fi fost infectat cu noul coronavirus se află la terapie intensivă şi are sindrom inflamator multisistem. Este o reacţie exagerată de apărare a organismului după ce tânărul a făcut COVID-19, iar acum toate organele sunt inflamate.

Directorul medical al Spitalului Gomoiu a explicat la Digi24 că tânărul are un test PCR negativ, însă nivelul crescut al anticorpilor SARS-CoV-2 arată că adolescentul ar fi trecut deja prin boală.

„Copilul a venit miercuri seară la noi, cu febră, cu mialgii, cu stare generală alterată. A venit cu un diagnostic de disfuncție multiplă de organe pus de colegii noștri din gardă, pediatri și medic ATI. A fost afectat renal, hepatic, hematologic. Astăzi ne-au venit ultimele analize și colegii mei au pus diagnosticul de sindrom inflamator multisistemic. Adolescentul are un PCR efectuat negativ și are făcuți anticorpii: IgG-ul pentru SARS-CoV-2 foarte crescut. Ar fi trecut prin boală. De-asta sindromul inflamator multisistemic, PIMS-ul de care vorbim, este asociat pentru acest caz infecției cu SARS-CoV”, a explicat Diana Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu din Capitală, potrivit digi24.ro.

Distribuie prietenilor

Pacientul „este cu oxigen cu flux mic, dar este bine pulmonar”, a precizat Diana Ionescu.

Este al doilea caz de copil internat la terapie intensivă la „Gomoiu” cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu coronavirus.

Primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băiețel de aproape 10 ani, a fost externat, dar va mai avea nevoie de recuperare.