• Home
  • Prima
  • Încă un medic fals în România. Un programator IT consulta pacienţii soţiei sale

Încă un medic fals în România. Un programator IT consulta pacienţii soţiei sale

Alt scandal în sistemul românesc de sănătate. Un programator IT consulta pacienţi şi elibera reţete fără să fi trecut măcar o zi pe la Facultatea de Medicină. Medicul fals a fost descoperit la Predeal.

Soția sa este oficial medic de familie în oraș, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb și îi tratează pe cei aflați în suferință. Acum, de pildă, femeia este în concediu medical, scrie Digi 24, potrivit click.ro.

Peste 200 de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale ar fi eliberat bărbatul în ultimele nouă zile. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului. Ministerul Sănătăţii s-a sesizat cu privire la acest caz, iar Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că a cerut un control şi că DSP va demara chiar joi verificările.

„Este regretabil şi incredibil cum unii colegi înţeleg să îşi facă meseria, să trădeze încrederea pe care pacienţii o pun în ei. De când am aflat am cerut un control al DSP şi am sesizat Colegiul Medicilor şi Casa de Sănătate Braşov. Medicul de familie, când şi-a asumat lista de pacienţi, şi-a asumat şi perioade în care nu poate desfăşura activitatea, atunci anunţă Casa sau anunţă un coleg care să îi preia activitatea. Nu ştim dacă au căutat înlocuitor, dar în urma anchetei vom stabili asta”, a spus Nelu Tătaru.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.
Marius Hîrseanu, medicul fals de la Preadeal este de acord că nu este normal ce face, însă spune că soţia lui nu găseşte un medic înlocuitor pentru perioada când nu este la cabinet.

„Nu, nu mi se pare normală, (practica, n.r.). Calitatea mea nu este de medic, de asta nu mi se pare normală, dar există o explicație: Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi”, spune Marius Hîrseanu, programator IT, potrivit surselor citate mai sus.

Parteneri