• Home
  • Știri
  • Incendiile de pădure din Canada au emis în primele șase luni mai mult dioxid de carbon decât toate avioanele din lume într-un an

Incendiile de pădure din Canada au emis în primele șase luni mai mult dioxid de carbon decât toate avioanele din lume într-un an

incendii

Miile de incendii de pădure din Canada au emis numai în acest an echivalentul a peste un miliard de tone de dioxid de carbon, o cantitate fără precedent, au estimat vineri autorităţile canadiene, potrivit digi24.ro.

Aceasta corespunde practic cu emisiile anuale ale Japoniei (echivalentul a 1,12 miliarde de tone de CO2 în 2021), al cincilea cel mai mare poluator din lume, şi reprezintă mai mult decât emisiile anuale ale întregului sector aviatic global în 2022 (aproape 0,8 miliarde de tone de CO2) .

„Vara aceasta s-a transformat într-un adevărat maraton”, a declarat vineri Michael Norton, directorul general al Canadian Forest Service, în timp ce vestul ţării se pregăteşte să traverseze un alt episod de caniculă.

„Estimările noastre preliminare indică faptul că emisiile pentru sezonul curent au depăşit echivalentul miliardului de tone de dioxid de carbon” şi riscul de incendiu ar urma să fie „peste normal” până în septembrie, a adăugat el, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

La sfârşitul lunii iulie, emisiile de carbon cauzate de incendiile din Canada erau deja peste dublu faţă de recordul anual anterior din 2014, potrivit datelor observatorului european Copernicus.

Continuarea aici

Parteneri