Incendiile din Australia au ucis circa 500 de milioane de animale, unele captive

În jur de 500 de milioane de animale au pierit în incendiile din Australia. Pe măsură ce incendiile apocaliptice continuă să facă ravagii în toată Australia, pierderea de animale şi plante în regiune atinge un număr uluitor.

Ecologii de la Universitatea din Sydney estimează acum că aproape jumătate de miliard de animale şi plante au dispărut de când au început focurile în urmă cu câteva luni.

Aproximativ 480 de milioane de mamifere, păsări şi reptile s-au pierdut de la intensificarea incendiilor în septembrie, a spus universitatea într-un comunicat, însă numărul real este probabil să fie substanţial mai mare.

Distribuie prietenilor

Imagini şi videoclipuri devastatoare din zonă arată canguri care încearcă să fugă de păduri arzătoare şi de corpuri carbonizate de koala care stau pe pământ.

La sfârşitul anului trecut, au apărut imagini tulburătoare cu un koala însetat, care le-a ieşit în cale unor ciclişti pe un drum din sudul Australiei şi s-a căţărat pe bicicleta unuia dintre ei pentru a-i cere apă. Incendiile au distrus casele şi au trimis mii de oameni pe teriotriul din Noua Ţara Galilor de Sud şi Victoria.

Aproximativ 12,35 milioane de acri de teren au ars la nivel naţional în ultimele luni. Cel puţin 17 persoane au fost ucise, transmite The Associated Press.

Citeste mai mult: adev.ro/q3iyli