Incendiu în București, zona Băneasa. Ard 10 000 de metri pătrați de hale

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, în zona de nord a Capitalei.Incendiul se manifestă generalizat, conform Adev.ro, pe o suprafaţa de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Este vorba despre o hală care a fost cuprinsă de flăcări, în zonă fiind degajări mari de fum, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, hala este situată pe strada Biharia din sectorul 1. La misiunea de stingere intervin 27 maşini de stingere, 4 autoscări de intervenţie la înălţime, 4 echipaje de descarcerări şi 2 ambulante SMURD. În zonă sunt atât depozite, cât şi clădiri de birouri, mai multe societăţi comerciale, iar majoritatea oamenilor din clădirile din zonă s-au autoevacuat. A fost transmis şi mesaj Ro-alert pentru populaţie, prin care cei care locuiesc în zonă sunt sfătuiţi să închidă geamurile, iar şoferii să evite zona, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge cât mai repede la intervenţie.

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, a declarat, vineri după-amiază, la Digi 24, că datorită profesionalismului ISU se poate vorbi de localizarea incendiului, şi nu de extinderea acestuia. „Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului”, a spus prefectul, precizând că acolo există un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care a intervenit în primă fază şi probabil au crezut că îl vor putea stinge. El a spus că la locul incendiului sunt prezenţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care monitorizează toxicitatea fumului, iar „în acest moment, din informaţiile pe care le am nu sunt probleme deosebite la nivelul municipiului Bucureşti.