• Home
  • Prima
  • INCENDIU PE PLATFORMA LUKOIL Ploiești. Rușii care au preluat Rafinăria 2 Teleajen spun că totul a fost sub control

INCENDIU PE PLATFORMA LUKOIL Ploiești. Rușii care au preluat Rafinăria 2 Teleajen spun că totul a fost sub control

ZECI DE POMPIERI, MOBILIZAŢI LA FAŢA LOCULUI. A FOST EMIS MESAJ RO-ALERT a scris Ziarul Prahova.ro, după ce ieri un fum gros a pornit din incinta Lukoil, ccompania rusă care a preluat Rafinăria Teleajen 2.

Ieri, în jurul orelor prânzului, un fum dens a acoperit zona de est a Ploieştilor, ca urmare a unui incendiu produs la o coloană de distilare de pe Platforma Lukoil.
Iniţial, potrivit locotenentului Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al pompierilor prahoveni, pentru localizarea flăcărilor au intervenit patru autospeciale din cadrul Serviciului privat al societăţii. La scurt timp, au ajuns alte patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi două echipaje de descarcerare, ambulanţa SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova.
Din cauza fumului dens, a fost emis şi un mesaj „RO-ALERT” pentru locuitorii din zonă.
Dispozitivele de intervenţie au fost suplimentate ulterior cu alte forţe, astfel că pentru stingerea flăcărilor a fost nevoie de intervenţia a şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj SMURD şi 35 de pompieri.

După lichidarea incendiului, sub titlul “Angajaţii şi comunitatea nu au fost niciun minut în pericol. Vă asigurăm că nu există riscuri şi nici depăşiri”, reprezentanţii Lukoil au transmis următorul comunicat de presă: “Astăzi, 21 septembrie, în cadrul Rafinăriei PETROTEL-LUKOIL a avut loc un incendiu la instalaţia Cocsare, incendiu stins în primele 16 minute, fără victime, fără alte implicaţii care să reprezinte un risc pentru angajaţi şi pentru comunitate! Angajaţii şi comunitatea din preajma Rafinăriei nu au fost niciun minut în pericol. Pentru că procedurile de alertă ISU au generat panică, dorim să vă asigurăm că nu există riscuri şi nici depăşiri pe staţiile de mediu, angajaţii desfăşurându-şi activitatea în mod normal, în prezent efectuându-se cercetări privind cauzele declanşării acestui incendiu”, comunicat difuzat de același ziar.

Parteneri