• Home
  • Prima
  • Incendiu pe un feribot care naviga în Marea Ionică. 288 de persoane se aflau la bord, inclusiv 29 de români

Incendiu pe un feribot care naviga în Marea Ionică. 288 de persoane se aflau la bord, inclusiv 29 de români

incendiu feribot

Un incendiu a izbucnit, vineri, pe un feribot care naviga din Grecia către Italia, cu 288 de persoane la bord, inclusiv 29 de români. Deocamdată nu există informaţii cu privire la persoane decedate sau rănite, a comunicat Garda de Coastă elenă, potrivit Reuters, citată de news.ro.

Presa greacă a relatat că două persoane sunt blocate pe navă. Ambasada României la Atena a solicitat autorităţilor elene, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români afectaţi, misiunea urmând să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în legătură cu incidentul produs.

UPDATE – Nu s-au raportat imediat decese sau persoane grav rănite. O persoană cu probleme respiratorii a fost transportată la spital, potrivit autorităţilor sanitare locale.
Presa greacă a relatat că cel puţin 10 persoane au fost date dispărute. Autorităţile nu au putut confirma informaţiile, ci au precizat că operaţiunea este în desfăşurare. La câteva ore după ce s-a dat alarma, nava era încă în flăcări.

„Două persoane au rămas prinse în garaj şi se fac eforturi pentru a le aduce pe punte”, a spus un oficial al Gardei de Coastă, adăugând că un elicopter le aştepta să le preia.

Euroferry Olympia, sub pavilion italian, plecase din Igoumenitsa, cel mai mare port din vestul Greciei, şi se îndrepta către portul italian Brindisi, la aproximativ nouă ore distanţă.

Incendiul, a cărui cauză nu este momentan cunoscută, a izbucnit în apropierea insulei Corfu din Marea Ionică.

Pasagerii şi echipajul au fost evacuaţi cu bărcile de salvare şi au fost transportaţi la Corfu, au mai spus autorităţile.

Parteneri