• Home
  • Știri
  • Incendiul de la Arpechim Pitești, „cel mai puternic din istoria României, de după 1989”, încă nu a fost stins

Incendiul de la Arpechim Pitești, „cel mai puternic din istoria României, de după 1989”, încă nu a fost stins

incendiu Arpechim Pitesti 640x400 1

Pompierii încă lucrează pentru stingerea incendiului de pe platforma Arpechim Piteşti.

Presa locală descrie incendiul de joi seara, de pe platforma Arpechim Piteşti, ca fiind cel mai puternic din istoria României, de după 1989. Au fost mobilizați peste 100 de pompieri militari care se luptă încă să stingă flăcările, aceștia fiind nevoiți să poarte măști de gaze, din pricina substanțelor toxice. ISU Argeș a primit sprijin pentru stingerea acestui incendiu și de la ISU Dâmbovița, Olt și Giurgiu, scrie argesulonline.ro, potrivit g4media.ro.

„În afară de toate forţele de care dispune ISU Argeş – circa 100 de ofiţeri şi subofiţeri, cu 15 maşini de stins incendiile, plus altele de intervenţie la înălţime, CBRN etc – mai ajută la domolirea flăcărilor şi pompieri de la ISU Dâmboviţa, Olt şi Giurgiu. În total, sunt cel puţin 22 de maşini de pompieri la locul incendiului, coordonate toate de Bogdan Olar, şeful ISU Argeş. Ard puternic solvenţi organici (eteri, cetone şi furfurol, din câte suntem informaţi), substanţe pe cât de inflamabile, pe atât de toxice”, relatează argesulonline.ro.

Pe o rază de aproximativ 100 m fața de locul incendiul, echipajul CBRN a identificat substanțe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine și s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranța lor.

„În afara razei de 100 m față de incendiu nu a mai fost identificat pericolul, însă recomandăm populației din zonă să mențină ușile și ferestrele închise”, a transmis biroul de presă al ISU Argeş, conform Agerpres.

Parteneri