Începe, la Casa Groazei, desfacerea gropilor betonate. Vor găsi anchetatorii un nou cimitir?

Luni începe desfacerea gropilor betonate din curtea lui Gheorghe Dincă, în prezența asasinului. În mașina sa, desfăcută bucată cu bucată, criminaliștii au găsit zilele trecute fire de păr care ar putea fi de la alte victime, iar în camera de tortură alte haine cu pete de sânge.

Lucrători ai ADP au început luni cosirea bălăriilor din curte, deschizând front de lucru pentru escavarea gropilor betonate.

Se  încearcă în paralel elucidarea cazurilor redeschise de Libertatea, cu 16 fete din zonă traficate cu forţa, date inclusiv unor poliţişti şi unor americani care lucrau la Baza Deveselu. Ele anunţau clienţii că sunt captive, că sunt ţinute cu forţa, să le ajute, dar conform unei fete, din dosarul deja public, ”îşi făceau treaba și plecau”. Toate fetele erau minore, spune ziaristul Tolontan, iar procurorul care a ținut polițiștii la poartă, când Alexandra era probabil ucisă,  figurează și în acel dosar. Rețetele de trafic de carne vie aveau ca beneficiari nu doar soldați americani, ci și români, unii dintre ei ofițeri de poliție. Acest dosar vechi, închis în niște sertare din 2012, readuce în atenție rețelele de proxenetism din zona Caracal, protejate de polițiști și procurori. Numele americanilor de atunci au dispărut din dosar, mai spune ziaristul de la Libertatea.

Distribuie prietenilor

D. Dumitru, AMPress