AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Închisorile europene sunt supraaglomerate. Cipru, România și Franța, țările cu cele mai suprapopulate penitenciare

România se confruntă cu o problemă semnificativă în ceea ce privește condițiile din închisori. Ocupăm locul doi în Europa la capitolul supraaglomerării acestora, conform ultimelor statistici anuale publicate de Consiliul Europei și preluate de AFP, potrivit tvrinfo.ro.

Această situație evidențiază provocările majore cu care se confruntă sistemul penitenciar românesc în gestionarea spațiului și asigurarea unor condiții adecvate pentru deținuți. Supraaglomerarea închisorilor este o problemă care afectează nu doar drepturile omului, dar și eficiența reintegrării sociale a deținuților, reprezentând o provocare persistentă pentru autoritățile de la noi.

Conform datelor recente publicate de Consiliul Europei, Ciprul, România și Franța se confruntă cu cele mai severe probleme de suprapopulare în închisori din Europa. Ciprul are o rată de suprapopulare de 166%, România de 120%, iar Franța de 119%.

Situația s-a înrăutățit considerabil după încheierea crizei sanitare generate de coronavirus, iar această problemă subliniază nevoia stringentă de reforme în sectorul justiției penale și de îmbunătățire a condițiilor din penitenciare pentru a evita încălcarea drepturilor fundamentale ale persoanelor încarcerate.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!