AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Incidente în ziua votului: Polițist mușcat, ștampile dispărute, bani pentru alegători. Președintă BEJ, amenințată cu violul

Foto – tvrinfo.ro
Mai multe incidente și nereguli în ziua votului, atât în secțiile de votare, cât și în apropierea lor, au fost semnalate, în principal prin sistemul 112, către polițiștii din mai multe județe. Oamenii au descoperit fie că au dispărut ștampile, fie au găsit buletine de vot preștampilate, fie diverse persoane au oferit bani pentru a alege un anumit candidat.

Candidat reținut, după ce a amenințat-o pe președinte B.E.J.
Situaţie neobişnuită la Braşov. Un candidat la Primăria municipiului a fost reținut de polițiști după ce a ameninţat-o pe președinta Biroului Electoral Judeţean, notează tvrinfo.ro.

Acest scandal a pornit de la amenințările candidatului independent, pe care le-a trimis pe mail președintei BEJ, în care a amenințat-o cu violul și ucidere. Candidatul independent a fost reținut pentru 24 de ore.

El a fost ridicat de autorități și a fost găsit, în acel moment, drogat.

Voluntari: cercetat pentru că ar fi împăţit sume de bani în context electoral
Un bărbat de 33 de ani este cercetat de poliţişti după ce aceştia au fost sesizaţi că s-ar deplasa cu un autoturism, în localitatea ilfoveană Ştefăneştii de Jos, şi ar împărţi sume de bani mai multor persoane în context electoral.

„Poliţiştii oraşului Voluntari au desfăşurat activităţi specifice, context în care au identificat în cel mai scurt timp autoturismul respectiv şi au legitimat conducătorul acestuia, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani. În continuarea verificărilor efectuate, poliţiştii din Voluntari au descoperit în autoturismul bărbatului respectiv mai multe sume de bani, precum şi liste ce conţin numele şi prenumele unor persoane”, a informat, duminică, Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Poliţia Voluntari desfăşoară activităţi specifice pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun.

București: O bătrână de 72 de ani a furat o ştampilă
O bătrână de 72 de ani, membru al comisiei de la o secţie de votare din Sectorul 6, este cercetată pentru furt, după ce poliţiştii au găsit o ştampilă de vot asupra acesteia, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat o femeie, în vârstă de 72 de ani, membru al comisiei, iar în urma efectuării controlului corporal şi al bagajului, asupra acesteia a fost găsită ştampila. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt”, potrivit DGPMB.

Buletin de vot preștampilat
De asemenea, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către vicepreşedinta unei comisii din cadrul unei secţii de vot din Sectorul 2, cu privire la faptul că un alegător ar fi găsit un buletin de vot deja validat.

„Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, constatând faptul că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, s-a procedat la anularea respectivului buletin de vot. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti din Secţia 7 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de fraudă la vot”, arată sursa citată.

Procese verbale semnate în alb
Tot duminică, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către un candidat la alegerile europarlamentare, cu privire la faptul că într-o secţie de votare s-ar afla mai multe procese verbale semnate în alb.

„Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, unde au luat legătura cu membrii comisiei de votare. Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat prezenţa unor procese verbale semnate înainte de a fi completate”, precizează DGPMB.

În cauză s-a procedat la înlocuirea respectivelor procese verbale. Pe durata procedurilor, votul nu a fost întrerupt.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!