INCREDIBIL! Frații Mazăre, achitați! De la șapte ani închisoare, la 5000 de lei amendă

Fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au fost achitaţi joi de ÎCCJ în dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social „Henri Coandă” din Constanţa, instanţa aplicându-le  fiecăruia câte o amendă penală de 5.000 de lei.

Potrivit deciziei instanţei, Alexandru Mazăre a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, dar amendat pentru fals în declaraţii. Totodată, Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost amendat pentru fals în declaraţii şi achitat pentru luare de mită.

Tot în acest dosar, omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat pentru dare de mită, relatează Agerpres.

Distribuie prietenilor

La ultimul termen al procesului, reprezentantul DNA a solicitat condamnarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre la şapte ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi 2 ani închisoare pentru fals în declaraţii. Aceleaşi pedepse au fost cerute şi pentru fostul senator Alexandru Mazăre, acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. De asemenea, DNA a cerut ca omul de afaceri Avraham Morgenstern să fie condamnat la 5 ani de închisoare pentru dare de mită, conform aceleeași surse.

Judecătorii au decis în totală contradicție cu ceea ce au cerut procurorii. Este  un nou dosar de corupție care capătă o rezolvare favorabilă inculpaților.

AMPress