INCREDIBIL! Rusia învinge Spania, apărându-se în ”bătălia de la Moscova!”. Spania a dat o mie de pase degeaba

 

Meci anemic între ruși și spanioli. A fost un fel de bătălie de la Moscova sau de la Stalingrad. Rușii se apără, se apără, nu ies din tranșeele careului lor, stau zid în fața atacanților cu faimă. Spaniolii, prin echipa lor națională, care adună spuma fotbalului european de club, pasează, pasează, pasează. Pase care-i obosesc și pe ei, fiindcă nu le e clar de ce le dau.

 

Rușii înscriu ambele goluri ale timpului regulamentar de joc – unul în plasa lor, autogol, unul în poarta spaniolă. Curg fără strălucire și cele două reprize scurte, iar scorul rămâne 1 – 1.

 

Distribuie prietenilor

Loviturile de departajare sunt executate impecabil de ruși. Spaniolii ratează de două ori și Rusia intră în sferturi, după un meci în care lentoarea i-a învins pe inamicii iberici . A fost unul dintre cele mai anoste meciuri ale campionatului Mondial din Rusia 2018.

 

Fiecare din cele trei mari echipe spaniole, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, ar fi putut spulbera naționala rusă. Toți la un loc au jucat, vorba cuiva, ca la stat. La club joacă pe bani, nu pe orgoliu national. Pasele,  aproape 1200 ale spaniolilor și doar 300 ale rușilor, n-au contat. Spania a jucat un fotbal de păpuși mecanice, fericite să paseze una  celeilalte. Rușii n-au jucat nimic, dar au știut să aștepte epuizarea ultimei urme de fantezie spaniolă.

 

De la ruși nimeni nu se aștepta la mare brânză, fotbalul lor fiind în vecinătate valorică de graniță  cu al românilor. De la spanioli, iubitorii de fotbal așteptau strălucire, spectacol, viteză, combinații de geniu. Cei văzuți deja campioni  mondiali au jucat ca echipa pensionarilor din periferiile Madridului, făcând de râs  o glorie care azi s-a pitit sub freza lor care dă spre chelie.

L. Prahoveanu, AMPress