• Home
  • Prima
  • Incredibil: Toată secţia de terapie intensivă a unui spital a plecat acasă, abandonând bolnavii

Incredibil: Toată secţia de terapie intensivă a unui spital a plecat acasă, abandonând bolnavii

medic ATI 1

S-au ridicat, au plecat și au abandonat pacienții. Au spus că le este frică. Tot personalul medical al secţiei ATI a Spitalului din Orăştie.E vorba de  medicul  de terapie intensivă, unicul, şi zece asistente și infirmiere. S-au ridicat şi au plecat, lâsând pacienţii în grija unei singure asistente.

Grațiela Achim, managerul Spitalul Muncipal Orăștie: Sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o să fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului. Doamna a decis să vină la noi, va fi incadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paști.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara: Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri.

Sursa DIGI 24.ro

Parteneri