Incredibil: Toată secţia de terapie intensivă a unui spital a plecat acasă, abandonând bolnavii

S-au ridicat, au plecat și au abandonat pacienții. Au spus că le este frică. Tot personalul medical al secţiei ATI a Spitalului din Orăştie.E vorba de  medicul  de terapie intensivă, unicul, şi zece asistente și infirmiere. S-au ridicat şi au plecat, lâsând pacienţii în grija unei singure asistente.

Grațiela Achim, managerul Spitalul Muncipal Orăștie: Sunt stupefiată! Se simt amenințate, în pericol, că pot deveni victime colaterale ale acestui virus. Este un calvar! Nu o să fie activitate pe terapie intensivă, în dimineața asta noi, culmea, chiar în dimineața asta, aveam întâlnire cu un alt medic pe care voiam să-l luam în cadrul spitalului. Doamna a decis să vină la noi, va fi incadrată, dar își va putea începe activitatea doar după Paști.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara: Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. Am întrebat despre motiv. Este lipsa echipamentelor? Mi s-a spus că nu. Au acolo tot ce le trebuie, dar au spus că le este frică de acest coronavirus și că dacă vor lucra acolo vor muri.

Sursa DIGI 24.ro