• Home
  • Știri
  • Inculpaţii din dosarul azilului de la Bărdeşti, arestaţi preventiv

Inculpaţii din dosarul azilului de la Bărdeşti, arestaţi preventiv

azilul groazei mures

Arest preventiv pentru cele trei persoane acuzate în cazul azilului din Mureş unde beneficiarii erau ţinuţi în condiţii inumane. Judecătorii au deliberat îndelung aceste măsuri.

Cei trei acuzați au fost aduși la Tribunal în cursul după-amiezii de sâmbătă. Este vorba despre administratorul centrului pentru vârstnici și persoane cu dizabilități, de președinta asociației care deținea centrul și de fiul acesteia. Avocații lor au cerut măsura arestului la domiciliu, însă magistrații nu au fost convinși. Decizia a fost așteptată mai bine de 5 ore, însă răspunsul nu a fost favorabil inculpaților.

Cei trei vor rămâne 30 de zile în arest preventiv. Hotărârea poate fi atacată cu apel, notează stiri.tvr.ro.

Cei trei sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional și trafic de persoane. Potrivit anchetatorilor, ei ar fi încasat bani de la rudele celor internați, precum și de la direcțiile de asistență socială, sume care erau folosite în interes propriu, nu pentru îngrijirea beneficiarilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, duminică, că l-a suspendat pe poliţistul faţă de care Tribunalul Mureş a dispus arestarea preventivă, alături de alţi doi inculpaţi, în dosarul azilului de la Bărdeşti în care de fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Alături de agentul de poliţie, în dosar mai sunt cercetaţi mama acestuia, care figura ca fiind directoarea acestui azil, precum şi un angajat al Penitenciarului Târgu Mureş, care ar fi încasat chiria pe clădirea în care funcţiona azilul. Cei trei sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional și trafic de persoane.

Potrivit anchetatorilor, ei ar fi încasat sume de bani de la rudele celor internați, precum și de la direcțiile de asistență socială, bani care erau folosiți nu pentru îngrijirea beneficiarilor, ci în interes propriu.

Procurorii DIICOT au decis reținerea lor, iar avocații au cerut măsura arestului la domiciliu. Magistrații Tribunaluluii Mureș au hotărât însă arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Parteneri