• Home
  • Știri
  • Inspecţia Judiciară, sesizare din oficiu în cazul judecătoarei de la Mangalia care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai. Ea a fost acuzată că a cerut buletinul tânărului mort în accident

Inspecţia Judiciară, sesizare din oficiu în cazul judecătoarei de la Mangalia care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai. Ea a fost acuzată că a cerut buletinul tânărului mort în accident

inspectia judiciara

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia care judecă dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care a lovit mortal cu maşina doi tineri, la 2 Mai, în vara anului trecut. Ea a fost acuzată de părinţii victimelor, că joi, la primul termen de judecată, a cerut buletinului tânărului mort în tragedie şi că nu ştia că acesta este decedat. Pe de altă parte Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare.

“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023”, au anunţat reprezentanţii Inspecţiei Judiciare, potrivit news.ro.

La primul termen de judecată din dosar, care a avut loc joi, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier despre care nu ştia că a decedat. Părinţii victimelor au fost revoltaţi de această situaţie şi au afirmat că se gândesc să ceară strămutarea procesului.
Ei au mai acuzat că atunci când a intrat în sala de judecată judecătoarea ar fi mestecat gumă.
Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie a anului trecut după în data de 19 august 2023 a intrat cu maşina într-un grup de tineri care mergeau de la Vama Veche către 2 Mai, iar în urma impactului doi dintre ei, o fată şi un băiat, au murit, alţi trei fiind răniţi. După producerea accidentului, Vlad Pascu a fugit, fiind prins ulterior de poliţişti în Vama Veche. El a fost testat anti-drog şi a reieşit în urma analizelor că în momentul când a făcut accidentul rutier se afla sub influenţa a cinci substanţe interzise.
Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august 2023, iar toate cererile sale de eliberare au fost respinse.

Parteneri