• Home
  • Prima
  • Inspectorul școlar general din București, demis după ce a spus că e „o joacă” gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii

Inspectorul școlar general din București, demis după ce a spus că e „o joacă” gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii

inspector scolar

Inspectorul școlar general din București, Ionel Pușcaș, a fost demis după ce a declarat că gestul unui elev care s-a aruncat de la geamul școlii este „o joacă obișnuită”, a declarat, vineri, la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În urmă cu două zile, un copil de clasa a VI-a de la Școala gimnazială „George Bacovia” din sectorul 4 s-a aruncat pe geam. Imediat după acest incident, Ionel Pușcaș, a declarat: „O joacă obişnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”.

Ministrul Educației a declarat că inspectorul școlar general a fost demis pentru această declarație.

Sorin Cîmpeanu a sublinat că este „un incident dramatic” și că, în contextul pierderilor în plan emoțional suferite în ultima perioadă în contextul pandemiei, cu atât mai mult este nevoie de empatie.

„Inspectorul general a spus că a fost o simplă joacă, după ce (copiii – n.r.) au băut o băutură răcoritoare. Când un elev se aruncă de la etaj nu e o joacă. Copilul a căzut de la 5 metri înălțime. Un astfel de gest nu poate fi tratat ca o joacă obișnuită. Îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație”, a spus Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Ministrul Educației a afirmat că a cerut de la școală informări privind contextul în care s-a produs acest eveniment.
El a adăugat că starea copilului care s-a aruncat de la geam este bună acum. El este internat la Spitalul Marie Curie.
Potrivit unor informații, copilul s-ar fi aruncat pe geam pentru că ar fi fost agresat de alți colegi de clasă. Directoarea școlii spune că nu a fost vorba de bulllying, pentru că asta presupune agresiune verbala cu repetiție.

Accidentul s-a petrecut în timpul pauzei, timp în care profesorul de serviciu era pe holul școlii. Vineri, colegii băiatului au mers la ore, dar vor avea nevoie de consiliere.

Foto – Agerpres

Parteneri