AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Întâlnire crucială a coaliției PSD-PNL pentru prezidențiale. Ciolacu și Ciucă decid dacă vor candida separat sau vor merge cu candidați comuni la Cotroceni și Parlament

Liderii coaliției PSD-PNL se întâlnesc marți după-amiază în prima ședință de după alegerile locale și europarlamentare pentru a decide dacă merg împreună sau separat la alegerile prezidențiale și cele parlamentare. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt acum sub presiunea liderilor din PSD și PNL pentru a merge pe liste separate.

Nu e clar în acest moment cum ar putea funcționa coaliția de guvernare dacă liderii celor două partide vor intra în campania electorală unul împotriva celuilalt. ”Vom trăi și vom vedea. Până la urmă, asta e mai mult coaliția Nicu – Marcel decât coaliția PSD-PNL. Vor găsi ei o soluție”, a declarat un lider al coaliției pentru G4Media.

Ședința coaliției vine după ce Marcel Ciolacu a declarat deja de două ori, duminică imediat după alegeri și luni, că ”sunt toate premisele pentru o alianță politică cu PNL, cu candidat comun la prezidențiale și listă comună la parlamentare”.

Pe de altă parte, șeful PSD a mai spus că ”e foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidatura la prezidențiale, având în vedere că am câștigat alegerile”.

Cu alte cuvinte, Ciolacu a lansat ideea unor candidați comuni ai PSD și PNL la alegerile prezidențiale și parlamentare, bazându-se pe rezultatul de peste 48% la europarlamentare obținut de lista comună a celor două partide.

Pe de altă parte, doi dintre cei mai puternici lideri PSD, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu au respins ideea unui candidat comun la prezidențiale.

Continuarea aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!