AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Întâlnire PNL-PSD. Cîțu: O primă discuție bună. Am găsit multe lucruri care pot să ne unească. Ciolacu: Cred că suntem pe un drum corect

Delegațiile de negociatori din PNL și PSD au avut joi după-amiază o întâlnire care a durat mai bine de două ore. Potrivit lui Florin Cîțu, au fost prezentate mai multe variante, printre care și una cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. “Am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească”, a declarat Florin Cîțu. “Eu cred că suntem pe un drum corect și dacă vom fi și cinstiți, și patrioți, acesta este drumul în care va duce formarea unei noi majorități”, a declarat, la rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

“Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început am cerut să fie o întâlnire aplicată și serioasă pe cerințele și nevoile românilor din acest moment. Nu am avut discuții în ceea ce privește funcțiile din guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit stiri.tvr.ro.

“Credem că prioritatea numărul 1 este stabilizarea României pe care, asta este, au adus-o prin această guvernare de dreapta. Printr-un efort comun și printr-un plan de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de către români. Eu cred că suntem pe un drum corect și dacă vom fi și cinstiți, și patrioți, acesta este drumul în care va duce formarea unei noi majorități”, a adăugat Ciolacu.

“A fost o discuție în ceea ce privește propunerea de prim-ministru, ne menținem decizia partidului și a mea personală să mergem la consultări cu o funcție de prim-ministru. (…) Și atunci au venit mai multe soluții, pe care o să le analizăm fiecare dintre noi în interiorul partidului. A fost și această soluție de a veni prin rotație”, a subliniat liderul PSD.

Din acest weekend, PSD va lucra la un program de guvernare. “Pe urmă, dacă se merge pe această direcție, vom încerca să uniformizăm cele două programe de guvernare”, a subliniat liderul social-democraților.
În privința crizei din energie, a fost o discuție foarte aplicată.
Urmează să se stabilească o nouă întâlnire cu PNL.

“Din punctul meu de vedere, nu cred că sunt astfel de șanse”, a răspuns Ciolacu întrebării privind un eventual vot pentru Florin Cîțu în funcția de premier.

„A fost o discuție bună, o primă discuție bună, în care s-au discutat (…) în special proiecte, obiective și am încercat să găsim soluții la această criză politică, a anunțat Florin Cîțu după discuțiile cu PSD.
Vom merge înapoi în partid și vom prezenta primele concluzii, a adăugat el.

“Discuțiile despre funcții, în special despre cea de premier – au fost câteva discuții, au fost câteva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Deci au fost câteva discuții, dar n-a fost nicio concluzie”, a precizat Cîțu.

Întrebat cine va fi primul premier în această ipoteză, Cîțu a râs și a răspuns: “V-am spus că nu s-a ajuns la o concluzie, dar este o variantă care a fost pe masă și este interesantă”.

“Eu cred că am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească”, a declarat președintele PNL, referindu-se la soluții pentru criza din sănătate, din energie. “Pentru acestea avem nevoie de un guvern, avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru, este ok”, a adăugat el.

Decizia va fi luată în PNL, a precizat Cîțu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor. “Mergem în PNL, prezentăm cele două variante cu plusuri și minusuri și după aceea PNL va lua o decizie”, a declarat el.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!