Întâlnirea dintre Trump și Kim Jong Un, prima reuniune între un preşedinte american în funcţie şi un lider nord-coreean

kim jong un 300x180 2Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-au dat mâna marţi, într-un summit istoric, în Singapore. Trump şi Kim au participat la o întâlnire faţă în faţă timp de aproximativ 40 de minute, doar în prezenţa interpreţilor, iar la finalul acesteia preşedintele american a părut optimist în legătură cu capacitatea sa de a convinge Coreea de Nord să-şi abandoneze armamentul nuclear. Aceasta este prima reuniune între un preşedinte american în funcţie şi un lider nord-coreean şi are ca obiectiv să soluţioneze o criză pe tema programului nuclear nord-coreean.
„Azi am avut o întâlnire istorică și am decis să lăsăm trecutul în urmă pentru a semna această declarație. Lumea va vedea o schimbare majoră. Vreau să îmi exprim mulțumirile pentru președintele Donald Trump care a făcut evenimentul posibil”, a declarat Kim Jong Un, potrivit stiri.tvr.ro
„Suntem mândri ca Peninsula Coreeană va fi diferită față de cea ce a fost până acum. Întâlnirea dintre noi a decurs mult mai bine decât își imagina oricine”, a declarat la rândul sau Donald Trump.
„Este un negociator foarte bun, este un om de talent. Își iubește țara foarte mult”, a spus președintele american referindu-se la Kim Jong Un.
După dejun, președintele american și liderul nord coreean au ieșit la o scurtă plimbare, în grădina hotelului Capella, luxoasa stațiune de 5 stele, unde are loc întâlnirea. Trump şi Kim Jong Un au făcut câțiva pași împreună, singuri, fără translatori. Afișau o mimă veselă, optimistă, iar Trump a spus că întâlnirea a decurs mai bine decât cineva și-ar fi putut imagina.
Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că summitul istoric pe care l-a avut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un a permis să fie înregistrat un „mare progres”.
„A fost într-adevăr o întrevedere fantastică” care s-a derulat „mai bine decât şi-ar fi putut imagina cineva”, a declarat preşedintele SUA pentru presă la finalul dineului de lucru pe care l-a avut cu liderul nord-coreean. „Acum vom merge să semnăm”, a adăugat Donald Trump, fără a preciza despre ce fel de tip de document este vorba.
Cei doi și-au strâns mâna, de mai multe ori, au zâmbit, și apoi au trecut la discuții.
Doar ei doi, plus câte un traducator. Apoi, la întâlnire au intrat și delegațiile.