• Home
  • Știri
  • Interviul lui Tucker Carlson cu Putin. Președintele Rusiei a vorbit despre războiul din Ucraina, ortodoxism, împăcarea cu Zelenski

Interviul lui Tucker Carlson cu Putin. Președintele Rusiei a vorbit despre războiul din Ucraina, ortodoxism, împăcarea cu Zelenski

putin si tucker

Interviul cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe care jurnalistul american Tucker Carlson l-a anunțat pe rețeaua de socializare X a făcut milioane de vizualizări în doar câteva zeci de minute de la postarea acestuia.

Interviul a fost filmat în 6 februarie, în  jurul orei 19:00, la Kremlin, și a durat peste două ore.

Vladimir Putin consideră că Rusia are un drept istoric asupra unor părți din vestul Ucrainei.

Cele mai importante declarații ale președintelui Rusiei:

  • Occidentul se teme de o China puternică mai mult decât de o Rusie puternică, deoarece Rusia a câștigat 150 de milioane de oameni, iar China are o populație de 1,5 miliarde de locuitori. Iar economia sa crește cu pași repezi, adică 5% pe an. Înainte era chiar mai mult, dar asta este suficient pentru China.
  • Potențialul Chinei este enorm. Este cea mai mare economie din lume în prezent în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare și dimensiunea economiei. Depășește deja de mult timp Statele Unite și crește într-un ritm rapid. Să nu vorbim despre cine se teme de cine. Haideți să nu raționăm în astfel de termeni.
  • Și haideți să intrăm în faptul că după 1991, când Rusia se aștepta să fie primită în familia frățească a națiunilor civilizate, nu s-a întâmplat nimic de genul acesta.
  • Ne-ați păcălit. Nu mă refer la voi personal când spun voi. Bineînțeles că mă refer la Statele Unite. Promisiunea a fost că NATO nu se va extinde spre est. Dar s-a întâmplat de cinci ori. Au fost cinci valuri de expansiune. Noi am tolerat toate acestea. Am încercat să îi convingem. Le spuneam: “Vă rugăm să nu o faceți”. Acum suntem la fel de burghezi ca și voi
  • Am văzut cum se rezolvă problemele în NATO. O să vă dau un alt exemplu acum, referitor la Ucraina. Conducerea SUA exercită presiuni și toți membrii NATO votează cu obediență. Chiar dacă nu le place ceva.

Tucker: Ei bine, dar nu ați vorbi cu președintele ucrainean. Ați vorbi cu președintele american. Când ați vorbit ultima dată cu Joe Biden?

Cu Vladimir Putin: Ei bine, nu-mi amintesc când am vorbit cu el. Nu-mi amintesc. Putem să ne uităm.

Tucker: Nu vă amintiți?

Vladimir Putin: Nu.

Tucker: Nu. De ce? Trebuie să-mi amintesc totul? Am propriile mele lucruri de făcut. Avem afaceri politice interne.

Tucker: Ei bine, el finanțează războiul în care lupți tu, așa că mă gândesc că asta ar fi memorabil.

Vladimir Putin: Ei bine, da, el finanțează, dar am vorbit cu el înainte de operațiunea militară specială, bineînțeles. Și i-am spus atunci, apropo, nu voi intra în detalii, nu o fac niciodată. Dar i-am spus, atunci, cred că faceți o greșeală uriașă, de proporții istorice, sprijinind tot ceea ce se întâmplă acolo, în Ucraina, îndepărtând Rusia. I-am spus, i-am spus în repetate rânduri, apropo, cred că ar fi corect dacă m-aș opri aici.

Tucker: Ce a spus?

Vladimir Putin: Întrebați-l, vă rog, este mai ușor pentru dumneavoastră. Sunteți un cetățean al Statelor Unite. Du-te și întreabă-l. Nu este potrivit ca eu să comentez conversația noastră.

Tucker: Dar nu ați mai vorbit cu el de dinainte de februarie 2022.

Vladimir Putin: Nu, nu am vorbit. Totuși, anumite contacte sunt menținute. Apropo de asta. Vă amintiți ce v-am spus despre propunerea mea de a lucra împreună la un sistem de apărare antirachetă?

Tucker: Da.

Vladimir Putin: Puteți să-i întrebați pe toți. Toți sunt teferi și nevătămați. Mulțumesc lui Dumnezeu. Fostul președinte. Condoleezza este teafără și nevătămată. Și cred că domnul Gates și actualul director al agenției de informații, domnul Burns, pe atunci ambasador în Rusia, după părerea mea, sunt foarte reușiți, domnule ambasador. Cu toții au fost martori la aceste conversații. Întrebați-i. La fel și aici. Dacă vă interesează ce mi-a răspuns domnul președinte Biden, întrebați-l pe el. În orice caz, vorbesc cu el despre asta.

Tucker: Sunt cu siguranță interesat. Dar, din exterior, se pare că acest lucru ar putea evolua sau evolua în ceva care să aducă întreaga lume în conflict și ar putea, ăăă, să inițieze vreo lansare nucleară. Și atunci de ce nu-l suni pe Biden și să-i spui, hai să rezolvăm asta.

Vladimir Putin: Ce este de rezolvat? Este foarte simplu. Repet, avem contacte prin diverse agenții. Vă voi spune ce spunem în această chestiune și ce transmitem conducerii SUA. Dacă vreți cu adevărat să opriți luptele, trebuie să încetați să mai furnizați arme. Totul se va termina în câteva săptămâni. Asta este tot. Și apoi putem conveni asupra unor termeni înainte de a face asta, opriți-vă. Ce este mai ușor? De ce l-aș suna? Despre ce ar trebui să vorbesc cu el? Sau să-l implor pentru ce?

Continuarea pe antena3.ro

Parteneri