Inundații în România: 80 de localități afectate, 81 de persoane evacuate, trafic rutier blocat

Premierul Florin Cîțu a avut marți o videoconferință cu prefecții din județele grav afectate de inundațiile din ultimele zile.

„Vreau să mă sigur că știm exact de ce avem nevoie în plan local, ca nimeni să nu sufere în perioada următoare. Am mai auzit când mai discutam despre inundații că totul este sub control. Aș vrea să cântăriți foarte bine când spuneți acest lucru.
S-au înregistrat efecte în 34 localități din 14 județe: Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu și Timiș. S-a intervenit și se intervine pentru evacuarea apei din 11 case, 7 anexe gospodărești, 56 de curți, 70 de beciuri și subsoluri, 3 sedii ale unor operatori economici, 3 sedii ale unor instituții publice. Vom vedea exact care sunt nevoile pentru fiecare unitate administrativ-teritorială”, a declarat Cîțu la Palatul Victoria.

Premierul le-a cerut prefecților din județele afectate de viitură să analizeze situația și să se asigure că există toate resursele necesare.

Distribuie prietenilor

„Mâine, în şedinţa de guvern se aprobă hotărârea cu resursele financiare, din Fondul de Intervenţie, pentru reparaţiile făcute de la începutul anului şi până acum în urma evenimentelor meteorologice.
Asta înseamnă că ar fi bine ca ceea ce se întâmplă acum să fie evaluat rapid ca să putem să alocăm resursele la rectificarea bugetară. Şi aş vrea să aveţi evaluările la faţa locului rapid, apoi, Prefectura ştie foarte bine procedura, trimiteţi către Ministerul Dezvoltării evaluările ca să putem să avem la rectificarea bugetară resursele alocate pentru ceea ce se întâmplă în acest moment”, a mai precizat premierul, potrivit b1tv.ro.

În ultimele zile, 81 de persoane au fost evacuate din localitatea Roșia Montană, din județul Alba, după cum a anunțat Lucian Bode.

„Sunt evacuate 81 de persoane în localitatea Roșia Montană din Alba și din localitatea Breaza, Prahova. La momentul acesta sunt intervenții în desfășurare în mai multe localități din județele Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Neamț. Traficul rutier este blocat pe un drum județean în Dâmbovița și restricționat pe două drumuri naționale în Alba”, a explicat ministrul Afacerilor Interne, în timpul videoconferinței cu premierul Florin Cîțu.