AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Inundațiile au făcut prăpăd în multe județe

Inundațiile au făcut prăpăd în mare parte din țară. Oameni și case au fost luați de viitură. O femeie de 75 de ani, luată de viitură în Vaslui, a fost găsită moartă, în această dimineață.

Cinci trenuri sunt blocate în județul Alba, iar pentru călători CFR asigură transbordarea cu mașini între Teiuș-Aiud și Aiud, din cauza nivelului crescut al apei care a acoperit liniile de cale ferată și cinci macazuri. Zona este însă sub avertizare cod roșu de inundații.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, marți dimineața, că circulația trenurilor este oprită în stația Aiud, aflată pe secția CF Teiuș – Războieni, după ce liniile și peroanele au fost inundate.

„Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferată și 5 macazuri, traficul feroviar nu se poate realiza în condiții de siguranță. Regionala CF Brașov asigură transbordare cu mijloace auto pe relația Teiuș – Aiud și Auid – Războieni pentru următoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 și R 2442”, a spus Brânzan, potrivit digi24.ro.

De asemenea, și pe intervalul Mureni – Bea traficul feroviar este afectat pe firul II de circulație, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, care au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică.

Mai multe drumuri naţionale din judeţe din Transilvania şi Moldova sunt blocate.
Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în județul Neamț, circulația este întreruptă pe DN15 (pe raza loc. Bistricioara), DN15B (pe raza loc. Pipirig) și DJ 155F (pe raza loc. Izvoru Muntelui).

În județul Mureș, traficul rutier este îngreunat pe DN15, pe raza localităţii Petelea. Aici, râul Mureș a ieșit din albie, afectând o porțiune de aproximativ 300 de metri din drum.

În județul Botoșani traficul a fost întrerupt, din cauza vremii nefavorabile, pe DN29A (loc. Rediu). La ora transmiterii știrii, însă,

Și în județul Brașov, pe DN1 se circulă cu dificultate, după ce drumul a fost inundat între loc. Șercaia și Mândra, la kilometrul 224.

În județul Bihor, DN76 (loc. Nucet), DN75 (loc. Cărpinet) și DJ 191B (loc. Voivozi) au fost inundate, dar apele s-au retras, marți dimineața, și circulația rutieră a fost reluată.

În județul Vaslui a fost blocat traficul pe DJ 247 , între localitățile Telejna și Zăpodeni.
Două trenuri sunt blocate și o familie cu un bebeluș de 9 luni este evacuată, marți, din cauza inundațiilor din Aiud.

Potrivit ISU Alba, pompierii intervin, marți dimineața, pentru evacuarea unei familii formate din doi adulți și un copil de 9 luni, pe strada 1 Decembrie, din Aiud.

De asemenea, opt străzi sunt inundate, iar circulația feroviară este întreruptă.

Zeci de case din Praid şi Ocna de Jos, judeţul Harghita, au fost inundate, în noaptea de luni spre marţi, din cauza ploilor din ultimele ore.

Luni seară, în județul Botosani, o mașină a fost luată de o viitură de pe Drumul Național 29 A. În vehicul se aflau patru persoane, care au fost salvate de pompieri. Apele revărsate au acoperit complet șoseaua iar traficul a fost blocat în apropierea localității Rediu.

Străzi acoperite de ape au fost și în Oravița, în județul Caraș-Severin. Mai multe mașini au fost mutate din loc de șuvoaie, după o ploaie torențială. Orașul s-a aflat sub cod roșu. Aceeași situație și la Săcele, în județul Brașov.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!