Iohannis a criticat, în presa austriacă, modificările aduse de PSD-ALDE la Legile Justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în presa internaţională modificările aduse de coaliţia PSD-ALDE la Legile justiţiei. Seful statului a vorbit şi despre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar şi despre o posibilă candidatură la preşedinţia Consiliului European.

Într-un interviu acordat ziarului austriac Kurier, șeful statului a vorbit jurnalișților despre lupta anticorupție din România: „Mă opun oricărei persoane care pune în pericol lupta anticorupție și domnia legii în România, indiferent dacă face parte din Guvern sau nu. E adevăraț că actuala majoritate parlamentară, care susține guvernarea PSD, este angajată în slăbirea luptei anticorupție și independenței justiției.”

Potrivit stiri.tvr.ro,  Iohannis a criticat dur modificările aduse Legilor Justiției și Codurilor Penale, dar și deciziile luate de ministrul Justiției.

Distribuie prietenilor

„Din păcate, coaliția care guvernează încearcă să modifice după bunul plac Legile Justiției și Codurile Penale, ignorând cererile Opoziției, asociațiilor magistraților și românilor care au ieșit în stradă. Ministrul Justiției încearcă să îl înlocuiască pe Procurorul General. Acest lucru confirmă tentativa de subordonare a justiției, ai cărei beneficiari sunt mai mulți politicieni în funcții înalte”, a spus Iohannis.

Despre preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră la începutul lunii ianuarie, șeful statului a subliniat că România va continua proiectele actuale pentru migrație, un subiect sensibil la nivel internațional.

Întrebat despre o eventuală candidatură la președinția Consiliului European, Klaus Iohannis a lăsat de înțeles că nu ia în calcul, dorind un nou mandat de președinte al României.