A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Iohannis a semnat pentru pensionarea lui Augustin Lazăr

0 50

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Administraţia Prezidenţială.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Augustin Lazăr a fost eliberat din funcţie ca urmare a pensionării începând cu 27 aprilie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu această solicitare.

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura, notează Agerpres.

Lazăr este și într-un plin scandal legat de activitatea sa de procutor comunist, ceea ce l-a făcut probabil să renunțe ușor la o nouă candidatură. Activitatea sa din tinerețe nu diferă mult de a Monicăi Macovei, Tudorel Toader și alții care au fost,  de voie de nevoie, implicați în sistemul de persecuții politice. Ziaristul Criatian Tudor Popescu nu-și amintește vreun  nume de dizident din rândurile procurorilor și magistraților din perioada dictaturii, toți executând ce le cerea partidul și securitatea, cu sau fără elan

Augustin Lazăr, după o activitatea de 38 de ani, va beneficia de o pensie uriașă, ca și alții din branșă.

D. Dumitru, AMPress

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More