• Home
  • Prima
  • Iohannis a semnat pentru pensionarea lui Augustin Lazăr

Iohannis a semnat pentru pensionarea lui Augustin Lazăr

ioh si l 1

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Administraţia Prezidenţială.

Augustin Lazăr a fost eliberat din funcţie ca urmare a pensionării începând cu 27 aprilie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu această solicitare.

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura, notează Agerpres.

Lazăr este și într-un plin scandal legat de activitatea sa de procutor comunist, ceea ce l-a făcut probabil să renunțe ușor la o nouă candidatură. Activitatea sa din tinerețe nu diferă mult de a Monicăi Macovei, Tudorel Toader și alții care au fost,  de voie de nevoie, implicați în sistemul de persecuții politice. Ziaristul Criatian Tudor Popescu nu-și amintește vreun  nume de dizident din rândurile procurorilor și magistraților din perioada dictaturii, toți executând ce le cerea partidul și securitatea, cu sau fără elan

Augustin Lazăr, după o activitatea de 38 de ani, va beneficia de o pensie uriașă, ca și alții din branșă.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri