• Home
  • Prima
  • Iohannis a spus pe cine va propune premier dacă trece moţiunea PSD

Iohannis a spus pe cine va propune premier dacă trece moţiunea PSD

iohannis la iasi 1

Rămas la un lung dialog cu ziariștii, după momentul dedicat, la Cotroceni, supraviețuitorilor Holocaustului,  preşedintele Klaus Iohannis a răspuns și întrebării, mereu reluate, pe cine va propune premier dacă trece moțiunea de cenzură a PSD.

Președintele a declarat că, în cazul în care va fi adoptată moţiunea de cenzură, îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru.

„Da, şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier”.

Președintele s-a arătat circumspect în privința moțiunii pe care o tot depune PSD:  „Povestea cu moţiunea o auzim de când a anunţat Guvernul că doreşte să îşi angajeze răspunderea. Să vedem practic.”

Au fost și întrebări ale ziariștilor despre deficitul bugetar și intenția Guvernului de a se împrumuta: Totul se face conform Legii Bugetului, a spus Iohannis. Toate guvernele au procedat astfel în situația în care nu sunt bani.

Întrebat de ce nu facem și noi un spital într-o săptămână, ca în China, președintele a amintit  că acolo e un sistem (comunist n.r.) în care cineva dă un ordin și se execută. Noi, ca țară europeană, ne supunem unor rigori care în final se încheie cu o licitație, iar cel care o câștigă se apucă de lucru. E drept că până acum, chiar respectând aceste rigori, ”a durat cam mult”, a spus președintele, cu referire la ”spitalele construite pe hârtie de PSD”.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri