Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Valerian Vreme

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiției cererea de urmărire penală a fostului ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme.

„Președintele României  Klaus Iohannis a transmis vineri, 28 iulie a.c., Ministrului Justiției cererea de urmărire penală a domnului Vreme Valerian, fost ministru al comunicațiilor și societății informaționale în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevăzută și pedepsită de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal și art. 309 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod Penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 204/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare, luând în considerare și Decizia Curții Constituționale nr. 270/2008.
Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

AMPress