• Home
  • Prima
  • Iohannis: Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Ar fi catastrofal să nu avem parlament funcțional

Iohannis: Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Ar fi catastrofal să nu avem parlament funcțional

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri seara, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a explicat cât de important este ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie.

„Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv in sine, si pentru că reprezintă singura optiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou parlament reprezentativ. Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Este fundamental pentru modul in care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia. PSD, în ciuda incercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic. Pandemia nu va lua sfârșit nici in ianuarie, nici in februarie, nici in martie, așa cum lasă de inteles cei care vor amânarea alegerilor. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată, parlamentarii pot vota doar legi simple, nu și legi organice. Ar fi catastrofal pentru români să nu avem parlament functional. Procesul de votare nu presupune probleme majore. Campania electorală presupune măsuri drastice. Nu poate fi vorba în acest an de adunări populare, de mitinguri”, a spus președintele.

Întrebat dacă va susține organizarea alegerilor, indiferent de numărul de cazuri de infectare, Klaus Iohannis a răspuns: „Este foarte important să organizăm alegerile, in condiții speciale de pandemie si cu respectarea strictă a normelor impuse”.

AMPress

Parteneri