AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Iohannis: Atitudinea prefectului Capitalei și modul în care a acționat sunt inacceptabile

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, luni, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, atitudinea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, şi modul în care acesta a acţionat.

“Este de neînţeles, că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei, şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă prefectul trebuie să-și dea demisia sau să fie demis, preşedintele a răspuns: “Oamenii au dreptul să fie preveniși, informați, luați în serios, să primească toate informațiile ca să se poată pregăti. Nu cred că familiile din București au fost încântate să afle duminică seara că trebuie să caute o soluție până marți. Faptul că autoritățile locale au primit sarcina să implementeze măsurile când se ajunge la un anumit nivel aduce cu sine obligația de a informa populația”.

Duminică, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu știa datele oficiale privind infectările cu noul coronavirus în Bucureşti deoarece era la cumpărături și nici nu le primise pe mail.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!