• Home
  • Prima
  • Iohannis: Avertizez Guvernul să nu emită ordonanțe de urgență în justiție, politică penală, până când nu se exprimă poporul

Iohannis: Avertizez Guvernul să nu emită ordonanțe de urgență în justiție, politică penală, până când nu se exprimă poporul

iohannis doi 1

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, în care a anunțat că a decis să facă o reconsultare a Parlamentului, pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului, avertizând Guvernul să ”nu emită ordonanțe de urgență în justiție, politică penală, până când nu se exprimă poporul”.

Iată transcrierea declarației de presă, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale:

”Vom avea referendum pe 26 mai.
Este un lucru cunoscut că guvernarea pesedistă a eșuat. Mult-promisele spitale, în special spitalele regionale, nu mai există nici măcar pe hârtie. Autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele și în sertarele ministerului de resort. Economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD.
Dar cel mai grav este că asaltul PSD asupra justiției nu se termină, nu se mai termină! Un asalt constant, continuu, care a început cu Ordonanța 13, care a scos sute și sute de mii de români în stradă. Acea Ordonanță 13, prin care pesediștii au vrut, dintr-o lovitură, să scape de justiție, să-și albească dosarele. Au vrut atunci să dea amnistie și grațiere.
Tema nu numai că nu a fost abandonată de PSD, este păstrată în continuare, și în continuare pesediștii își doresc amnistie și grațiere pentru corupți.
Această temă trebuie clarificată. Eu nu pot să accept să existe amnistie și grațiere pentru corupți!

O imensă problemă a apărut pe parcursul guvernărilor pesediștilor și, între timp, știm ce vrea PSD și cum acționează. Această imensă problemă, în felul în care guvernează PSD, sunt ordonanțele de urgență, ordonanțele de urgență care se dau într-un mod, de obicei, total netransparent, fără consultări prealabile, fără a exista o claritate de ce trebuie să se dea ordonanță de urgență. Și asta se întâmplă inclusiv în domenii extrem de sensibile. PSD guvernează prin ordonanțe de urgență în zona justiției, în zona politicii penale a statului român, or acest lucru nu se poate tolera mai departe.

Este obligatorie reglementarea folosirii acestor ordonanțe de urgență, cum este clar că trebuie introduse posibilități de contestare a acestor ordonanțe la Curtea Constituțională.
Pentru toate aceste motive, ne dăm seama că acea consultare inițială pe care am făcut-o, consultarea Parlamentului, a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD.

Așadar, am decis să fac o reconsultare a Parlamentului, o nouă consultare a Parlamentului României, pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului.
Așadar, voi adresa Parlamentului României o nouă consultare, care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficient și mai puternic. Referendum pe 26 mai.

Avertizez Guvernul României să nu emită ordonanțe de urgență în aceste domenii – justiție, politică penală -, până când nu se exprimă poporul, până nu cunoaștem voința suverană a românilor!”.

AMPress

Parteneri