• Home
  • Prima
  • Iohannis, convins că moţiunea va trece și a cerut noului guvern să pregătească alegerile şi bugetul

Iohannis, convins că moţiunea va trece și a cerut noului guvern să pregătească alegerile şi bugetul

ioh la iasi 2 1

Aflat la Iaşi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în faţa liberalilor,  că moţiunea va trece săptămâna viitoare, iar noul guvern, în care PNL trebuie să se implice cu toată responsabilitatea, are sarcina imadiată de a pregăti alegerile şi bugetul pentru anul viitor. Preşedintele a spus că va fi un guvern de tranziție.

„Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor. Este foarte dificil, deja ministrul de Finanţe în funcţie a recunoscut ca a gafat. Deci trebuie foarte multe lucruri reparate, trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare şi, dragii mei, ca să ne fie tuturor foarte clar şi să vă fie foarte clar – eu aştept implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie”.

Iohannis a întrebat retoric dacă la Iași a fost construit acel spital regional și dacă da, unde e. A criticat masiv PSD, responsabil – nefăcând nimic în intrastructură  – chiar și pentru nefericit accident de azi din Ialomița unde și-au pierdut viața zece oameni, iar alții sunt grav răniți. Lipsa șoselelor omoară oameni, iar corupția ucide și ea.

Profitând că este Ziua Educației, Iohannis a spus că România are șansa de a fi o țară puternică prin educație, pe care același PSD a pus-o pe butuci. Discursul președintelui la Iași, care s-a declarat ”moldovean”, atât el și soția Carmen, a fost împănat cu promisiuni electorale. Noul guvern, după căderea PSD, va face acea autostradă care să scoată moldovenii din primitivismul drumurilor abandonate, redându-le încrederea într-o  România europeană și civilizată.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri