A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Iohannis: Dăncilă nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar european

1 105

 

Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar European, susţine preşedintele Klaus Iohannis.

„Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României.
O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, spune Iohannis, într-o declarație de presă, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Desemnarea unui comisar european din partea țării noastre de către un guvern care nu mai are niciun fel de atribuții constituționale și legale în acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetățenilor români, cât și a partenerilor europeni.

Doar un nou guvern învestit de Parlament are întreaga legitimitate, dar și obligația de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european. Este esențial ca un nou Cabinet să obțină cât mai repede votul Legislativului pentru a rezolva toate problemele stringente generate de guvernarea dezastruoasă a PSD, inclusiv desemnarea unui candidat credibil și profesionist din partea României în Comisia Europeană. Tergiversarea în Parlament de către PSD a procedurilor care să ducă la votarea noului Executiv nu face altceva decât să dăuneze și mai mult credibilității țării noastre, deja afectate de Guvernul Dăncilă”, conchide președintele Klaus Iohannis.

AMPress

1 Comentariu
  1. LevSt. spune

    Oare ce ar face acest etern candidat(la orice) daca chiar ar ajunge in pozitia suprema, desi cam toata lumea l-a pascut si se stie ce-i poarta savantul barbison, asa ca niciodata nu va depasi turul sfant, adica numarul 7…///Ninel Peia, candidat la Președinție: ”Voi interzice ONG-urile antiromânești”. …Armata obligatorie pentru barbati si femei, 6 luni, cu instruire intensiva…Interzise casatoriile gay…”____——____ un alt escroc imbogatit prin spolierea a sute de familii de romani, un populist si demagog de ultima clasa care vorbeste de armata obligatorie , facandu-se ca nu stie ca o armata este reprezentarea cea mai fidela a economiei, asa ca singura instruire intensiva ar fi antrenamente de maraton facute insa la viteza de sprint, singura sansa sa mai scape cineva, in caz de atac…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More