• Home
  • Prima
  • Iohannis, despre Corlățean: Artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014, nu va fi ministru la nimic

Iohannis, despre Corlățean: Artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014, nu va fi ministru la nimic

iohannis holo 1

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, la Palatul Cotroceni, declarații de presă, în care s-a arătat bucuros pentru faptul că șase milioane și jumătate dintre români au votat „Da” la referendum și a anunțat că va respinge propunerea de numire în calitate de vicepremier a lui Titus Corlățean, „artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014”.

De asemenea, președintele a invitat partidele la consultări, săptămâna viitoare, „pentru a pune în practică ceea ce a decis poporul prin referendum, pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode și soluții”.

Iată declarația de presă a președintelui:

„S-a terminat numărarea voturilor la referendum și sunt foarte bucuros să anunț că 6.500.000 de români au răspuns cu „DA” la cele două întrebări. Mai exact, la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns șase milioane și jumătate de români cu „DA”. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluții, am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident, ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituție. Asta se face în Parlament în prima fază. Așadar, am decis și am trimis chiar adineaori invitațiile pentru zilele de marți și miercuri, săptămâna viitoare, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții.

O a doua chestiune pe care o aduc în discuție fiindcă este legată de vot. Am primit propuneri pentru miniștri și mă voi referi doar la una dintre aceste propuneri, celelalte le discutăm cu altă ocazie. Imaginați-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlățean, artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014, de la alegerile prezidențiale. Deci, nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, că PSD și-a bătut joc de români în 2019, îndrăznește PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei de a alegerile din străinătate din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită și pot să vă spun acum, la cald, că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic”.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri