• Home
  • Știri
  • Iohannis, despre modificarea Codului Fiscal: Trăim vremuri grele. Situația nu se va schimba peste noapte

Iohannis, despre modificarea Codului Fiscal: Trăim vremuri grele. Situația nu se va schimba peste noapte

iohannis invictus

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu susține „ieșiri populiste și afirmații de televizor”, în contextul declarațiilor făcute de PSD referitor la propunerile de modificare a Codului Fiscal. Șeful statului spune că susține poziția premierului Nicolae Ciucă.

„Din partea mea există susținere pentru cota unică, pentru Guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili, când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor cum că se va face totul, pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine.

Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte. Cred că abordarea Guvernului, care este una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget este una care va avea susținerea mea. Asta am spus-o și până acum.

În ce privește discuția care acuma cred că nu mai este chiar oportună despre tot felul de plafonări, taxe, impozite, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor. În fapt, chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul Ciucă și ce a calculat Guvernul mi se pare și posibil și de bun simț”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Parteneri