Iohannis, despre românii diagnosticați cu COVID-19: Starea lor general este bună

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că starea românilor diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus este bună.

„(…) M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiţi pozitiv şi am constatat că starea lor generală este bună. Mai mulţi dintre ei nu au niciun fel de simptom, mai mulţi dintre ei au simptome foarte uşoare de tip răceală, câţiva au simptome de tip gripă. Până şi persoanele mai în vârstă, care au şi alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaş într-o manieră foarte apocaliptică. La noi, până acum, avem noroc şi cei găsiţi cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi aşteptat unii”, a spus Iohannis.

Președintele a fost la Palatul Victoria, unde a participat la prima reuniune a Grupului de lucru interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19.

Distribuie prietenilor

AMPress